Send As SMS
My Photo
Name:Bandi
Location:Boulder, Colorado, United States

Ide kéne írni valami hülyeséget, de ezt most kihagyom :)

Friday, December 02, 2005

Híradó, Boulderből

Hol is kezdjem? Itt a tél. Hó ugyan Boulder-ben most éppen nincs, de fent a sípályákat már vastagon beteríti a "fehér arany". Azért hívják így, mert a hegyek között sok település anno bányaváros volt. Az arany ideje azóta lejárt, de van helyette finom porhó! :) Névnapomra meg is leptem magam egy síszemüveggel (szülinapra meg egy sínadrággal), úgyhogy lassan összeáll a felszerelés. Lécet meg cipőt még nem akarok venni, inkább majd csak kölcsönzöm, mert venni nagyon drága mulatság, és egyelőre abban is csak reménykedem, hogy egy-két alkalommal el tudok majd menni egy-egy napra síelni..

A város már karácsonyi hangulatban pompázik, az utcák szépen ki vannak világítva, a Pearl Street is gyönyörű. A Flagstaff étterem mellett a hegyoldalban meg lámpákból kiraktak egy hatalmas nagy világító csillagot. Még a város másik végéből is simán látszik. Holnap este tervezem, hogy felmegyek, és közelebbről is megnézem.

Képzeljétek, múltkor kimentem egy kicsit a friss levegőre sétálni, és egyszer csak látom, hogy a járda mellett a füvön egy nyuszi meg egy mókus kergetik egymást!! Hogy melyik kergette melyiket, azt nem tudtam megállapítani, de szerintem ők sem voltak teljesen biztosak benne. Körbeszaladták egymást aztán a nyuszi eltűnt a bokorban. A legjobb, hogy mindeközben én ott álltam, de rám se bagóztak. :)

Múltkor az erkélyemre is jött egy mókus, és adtam neki enni (kis műzlidarabkákat). Nagyon édi volt, ahogy két lábra állva, kezecskéjében megfogta a darab ennivalót, és úgy rágcsálta. Úgy látszik nagyon ízlett neki. Kicsit azért félénk volt, mindig tisztes távolságot tartott, de ki tudja, hátha idővel felenged :)

Most viszont éppen felújítják a tetőt felettem, ami nappal kopácsolással jár, meg az erkélyem is tele van tetődarabokkal :)) úgyhogy nem hiszem, hogy egy ideig visszajön.

Hétfőn meg lesz Extreme Measures koncert az egyetemen! Ez egy egyetemistákból álló énekes csapat, akik csak a hanguk segítségével játszanak el számokat. Alíg várom!!!

Volt Thanksgiving (hálaadás) is, Tom-ék barátainál, Jeff-éknél voltunk. Nem volt túl nagy felhajtás, de jó volt. Beszélgettünk, meg közben a kisgyerekeknek tanítgattam, hogyan kell szappan-buborékot fújni :) A beszélgetés alatt felmerült egy kis helyi politika is. Hát, lényeg az, hogy a politika az mindenütt ugyanolyan szennyes, és indulatoktól nem mentes. Ahogy látom, errefelé a legtöbb embernek az a véleménye, hogy az összes politikus hülye ökör. :))

Más: futás. Hát az edzéssel mostanában egy kicsit lemaradtam, de nem a tél miatt, hanem csak az általános túlelfoglaltság :) miatt. De szeretnék most jobban rákapcsolni, egy kis téli hideg idős edzés jót tenne.

Ja, errefelé egyébként valami okból iszonyat száraz a levegő. Így kénytelen voltam beruházni egy ultrahangos párologtatómasinára, amiből látványosan ömlik a gőz éjjel-nappal. Sajnos még ez is nehezen bírja bepárásítani a lakást, de azért sokat javít. Érzem is a különbséget, ezelőtt reggelente mindig nagyon száraz volt a torkom meg a nózim, de most már sokkal jobb.

Ahh, Autóclub (AAA).. Ugye még nyáron átálltam a coloradoi autóclub-ra és kértem a californiai beszüntetését. Azóta nyakba főbe kaptam a leveleket Californiából, hogy fizetni kéne, második felszólítás, utolsó felszólítás, világvége.. és mindezek után, múlt héten végre megkaptam a visszaigazolást, hogy beszüntettem a szerződést, és visszakapom a hátralevő időből megmaradt pénzt: négy (azaz 4) dollárt!! Na, ennyit a bürokráciáról, ehh..

Hmm, most nézem az előző írományomat a Serenity-ről. Hát végül mégsem vetítették le a Serenity-t szép kis hazánkban. Egyetlen egyszer sem. Szégyen gyalázat. Persze, később biztos meg lehet majd venni DVD-n, letölteni netről, stb.. de azért a mozihangulat az más. De sajnos ez van. :( Próbálnák meg a Harry Potter-t nem vetíteni, kitörne a forradalom :))

0 Comments:

Post a Comment

<< Home