Send As SMS

Bandi Kalandjai :)

My Photo
Name:Bandi
Location:Boulder, Colorado, United States

Ide kéne írni valami hülyeséget, de ezt most kihagyom :)

Monday, May 30, 2005

BolderBoulder 10K 2005

Hahóóó! Sikerült leküzdenem a rettegett távot, ráadásul (relatív) egész jó idővel, 53 perc alatt (a hivatalos időt még nem tudom, ez csak maszek méricskélésen alapul, ami nem túl pontos, mert a célban olyan kakukk voltam, hogy nem állítottam meg a stoppert :) ). A jobbak persze 30 perc alatt nyomják, de nekem ez volt életem első futóversenye, ráadásul 1600 felett, szóval elégedett vagyok. Kezdésnek nem olyan rossz! :)
Ahhoz képest, hogy kb. két hete még 36 fok volt árnyékban, az utóbbi pár nap alatt rendesen lehűlt az idő, és tegnap este már szakadt a eső. Ez eléggé baljósló volt, bár én úgy voltam vele, hogy inkább legyen hideg, mint meleg. Reggelre kb. 10-12 fok lehetett, de szerencsére már nem esett. 6:30-kor indultam otthonról gyalog (a rajt kb. 2Km innen), ez nagyon viccesen nézett ki, mert az utcák már le voltak zárva, és város minden részéből jöttek a résztvevők, így minden kereszteződésnél folytak be emberek, és mindenki ugyanarra tartott!
Azt mondták, hogy több, mint 48000 ember regisztrált, de hogy ebből mennyi jött el, azt még nem tudom, mindenesetre szemre sokan voltunk! :)
Mivel ennyi embert nem lehet egyszerre indítani, így hullámokban rajtoltunk. Én a GA hullám 459-es számú indulója voltam. 7:39-kor rajtoltunk, ekkor az első hullám már valószínűleg a célban volt. A rajt így is elég lomhára sikeredett, eldördült a pisztoly, és még pár másodpercig csak álltunk, és csak lassacskán indult meg az embertömeg, szépen, lassan. Ügyesen kellett szlalomozni, ha előbbre akartam jutni, de aztán az első mérföld után egy kicsit már oszlott a dugó. Az első három mérföldet egész jól bírtam, de aztán kezdett fogyni a levegőm, és hiába lassítottam, csak nem kaptam többet! :) Mérföldenként volt víz/gatorade állomás, hát egyszer megpróbáltam kortyolni picit, de nagyon nem esett jól (a víz jó volt, csak én nem voltam jól :) ), úgyhogy úgy döntöttem, hogy majd inkább iszom utána. Szerencsére a táv második fele kicsit lejtősebb volt. A forgatókönyvben az szerepelt, hogy majd itt fogok elsprintelni :), persze itt a többiek is belehúztak, szóval nem volt komoly előzési élményem :).
A verseny vége érdekes volt, a stadionhoz fel kellett futni egy dombra. Itt jöttem rá, hogy mennyire nem elég csak az energia.. mindenhol azt hallom, hogy így, meg úgy kell enni, inni, carbo-load, meg minden, hogy legyen elég energiám. Hát én a végén úgy éreztem, hogy tele vagyok energiával, és hogy fel tudnék szaladni a dombra, és besprintelni a célba! :)
Igenám, de a szusz!! :)) Az felfelé elfogyott hamar, és hiába az energia, csak kapkodtam levegő után. Az igazság az, hogy annyira kivoltam, hogy a stadion kapujánál majdnem megálltam.. De aztán összeszedtem magam, és belehúztam még a végére! Hát, nem mondom, teljesen kész voltam! :)
De jó volt, a célban persze nem lehet megállni, harmincezer emberrel a hátunkban, így lassan továbbtereltek minket kifelé, ahol kaptunk még piát, meg kajacsomagot. Utána mentem a saját csomagomért, amiben a váltás ruhám volt. Hát ez elég kaotikus turkálósdi volt, tucatnyi fedex teherautó, csomagok ezreivel.. Szerencsémre elég hamar sikerült megkaparintanom a csomimat.

Később még memorial day ünnepség volt, háborús veteránokkal, sortűzzel, aztán a profik is futottak picit. Az ejtőernyősök, meg a vadászrepülők az alacsony felhőzet miatt sajnos otthon maradtak...

Na, most befejezem, mert nagyon elfáradtam..

Thursday, May 19, 2005

AutoShow in Motion

A bevezetőt most inkább a végére hagyom, ehelyett inkább kezdem egy rövidke felsorolással: Chevrolet Corvette, Pontiac GTO, Pontiac Grand Prix, Hummer H2, BMW 325i, Mercedes E320, Saab 93 Aero...

A különleges ebben a listában az, hogy ma (többek között) ezeket az autókat hajtottam végig a tesztpályákon, motort, féket nem kímélve!! :)

Persze ezek csak rövidke tesztpályák voltak, a Denver Invesco stadion nagy parkolójában, bólyákkal kijelölve. A sebességet nem figyeltem, de szerintem a max úgy 80 körül lehetett. Ez is csak akkor, amikor a Corvettet kihúztam 5-6000-ig egyesben, utána kettes egy tizedmásodpercig, de már rögtön fékezni kellett, mert jött a kanyar.. De a kanyarokat aztán nagyon élveztem! Amikor valaki kipördült, olyankor nagy üdvrivalgás tört ki a résztvevők között. :) Én azért óvatosabban vezettem, az ABS is csak párszor kapcsolt be egy-egy pillanatra, és csak alíg csúszkáltam, néha a kanyarokból kifelé picit. :)) Ahh, egyszerűen imádtam!! Fantasztikus élmény volt! :)

Sajnos a három legféltettebb autóval (Corvette, GTO és Hummer) csak egyszer lehetett menni, és csak úgy, hogy egy felügyelő ült az anyósülésen, aki állandóan mondta, hogy mikor fékezzek, meg ilyesmi, ami engem kifejezetten zavart.. de hát ez van. Ja, és a Hummert ráadásul lassan kellett vezetni, de cserében megmászhattam vele egy kisebb homokdombot. :)

Még kipróbáltam pár pickup-ot(GMC, Chevrolet SSR, Toyota Tacoma), meg pár SUV-t (Cadillac Escalade, Lexus RX, Toyota 4Runner). Vezettem kisebb kocsikat is, mint Ford Focus, Honda Civic Si, meg ilyesmiket..

Az autók többsége automata váltós volt, de a sportosabb kocsikból lehetett választani manuálisat is. Én, amikor lehetett, manuálisat vezettem, bár ezzel az a gond, hogy mindegyik autónak különböző a kuplungja, és hát ilyen rövid idő alatt nem lehet megszokni. Persze ezek legalább mennek, az automatát azért nem szeretem, mert hiába nyomom tövig, legalább egy másodpercig nem történik semmi, csak az "intelligencia" gondolkodik, hogy vajon tényleg szándékosan tapostam-e rá a gázra... Az automata sokkal inkább dodzsem fíling, ami egyébként nem rossz. :)

Rövid benyomások:
- A corvette-ben jó ötlet a a szélvédőre kivetített műszerfal, de erős napfényben alíg látni.
- A 400 lovas Pontiac GTO nagyon megy, csak fura, hogy a kocsi milyen nagy, négy ülésel, és csak két ajtóval..
- A Saab95 Sportswagon csalódás volt, lomha és ingatag, de a 93 Aero már sokkal jobban ment.
- A Mercedes E320 nagyon kényelmes, könnyű vezetni, de túl sokat rugózik.
- Az Escalade Ext a legidiótább SUV, amit valaha láttam. Hatalmas nagy, mint egy tank. De lassú, a kanyarokban béna, magasra kell felmászni, ha be akarsz ülni, és nincs is benne sokkal több hely.
- A Hummert el tudnám képzelni egy szafarin, de hogy valaki a városban nyomuljon vele a közértbe, hát az kicsit sok. Meg egyébként messze nem olyan masszív, mint ahogy kinéz. Egy csomó cucc fényezett acél kinézetű, de igazából műanyag!! Pl. az igazi katonai Hummer elején van két fogantyú, ami arra való, hogy a helikopterre ott kötik fel, így lehet szállítani. Nos, ez a fogantyú a civil verzión csak műanyag.. Nyilván nincs rá szükség, de ennyi pénzért picit kiábrándító. A fogyasztása meg csillagászi :)
- A Toyota terepjárók egész jók, meg a Lexus RX a legjobb SUV szerintem. Jól néz ki, kényelmes, praktikus, gyors.
- Az amcsi pickup-okban (pl. GMC) nem szeretem, hogy a kormány mögött van a váltó..
- Vezetési élményben nekem a BMW 325i tetszett a legjobban. Nagyon jó úttartás, belül minden a helyén van, jól átgondolt kocsi. Semmi felesleges csillivilli. Viszont kívülről nem tetszik, a régi BMW-k sokkal szebbek..

Jaj, még mindig teljesen oda meg vissza vagyok, ezt tudnám még csinálni egy ideig! :)

Van egy kevéske fénykép is itt!

Sunday, May 15, 2005

Sétálunk, sétálunk, egy kis dombra...

Mint gondolom már észrevettétek, picit ellustultam, és egyre ritkábban irogatok, de azért a képeket szorgalmasan készítgetem, és most fel is raktam párat ide!