Send As SMS

Bandi Kalandjai :)

My Photo
Name:Bandi
Location:Boulder, Colorado, United States

Ide kéne írni valami hülyeséget, de ezt most kihagyom :)

Sunday, July 31, 2005

Mosómacik

Tegnap késő este egy kis mozgás gyanánt elmentem kerékpározni, és visszafele jövet, ahogy szépen csendben gurultam az egyik sötét utcában, valami neszt hallottam oldalról. Odanézek, és hát négy mosómedve bóklászott a fűben, kicsit messzebb egy ötödik legelt. Aztán ahogy jobban körülnéztem, észrevettem még kettőt akik egy fatörzs mögül kukucskáltak, hogy most mi lesz! :) Meg is álltam picit, hogy én is viszonozzam érdeklődő pillantásaikat, de aztán láthatóan zavarban voltak a jelenlétem miatt, így aztán inkább odébbáltam!

Friday, July 29, 2005

Melóó

Hát, a számítógépem már megvan, és műxik rendesen, de most megint nagyon rákapcsoltunk a munkával, úgyhogy egy ideig csak ritkán fogok jelentkezni...

Wednesday, July 20, 2005

Fujitsumi

Nah, már régen írtam ide, de ennek legfőbb oka az, hogy a laptopom képernyőjének a háttérvilágítása bemondta az unalmast, és el kellett küldenem szervízbe. Persze a szervíz az USA másik felében van (Memphis, Tenesse). Ott meg mondták, hogy diagnosztizálták ugyan a problémát, de természetesen a szükséges alkatrész nincs raktáron, szóval várni kell picit (próbáltak írni egy levelet, amiben a várható érkezési időt akarták tudatni velem, de maga a dátum valahogy kimaradt, szóval nemtom :)).

Így a levelezési és netezési lehetőségeim egy picit korlátozottabbak. Ugyan az irodából is tudok írni, de sokkal macerásabb, és amúgy sem szeretek munkahelyről irogatni...

Hát ennyi, majd írok bővebben, ha lesz megint gépem :)

Saturday, July 02, 2005

Proto

Az utóbbi hetekben elég keményen dolgoztunk, és ennek eredményeképpen tegnap este frissítettük a korai prototípusunk szoftverét, amivel Tom ma már úton van Quincy-be (Illinos). Még este ki is próbáltuk gyorsan Boulder utcáin! Az előző verzió nagyon unalmas volt, mert abban még csak a GPS olvasót teszteltük, de ebben már voltak nagyfelbontású műholdfelvételek és orthofotók is! Boulder-ről például kb. 30 centi per képpont felbontású képeink vannak. Fantasztikus volt, ahogy beültünk a kocsiba, bekapcsoltuk, és lehetett látni az autó 3D-s modelljét a képernyőn, ahogy ott áll a parkolóban! A GPS meg annyira pontos (kb. 1m), hogy még az is látszik, hogy melyik helyen állunk a parkolóban! Ez kb. olyan, mintha élő adást látnánk egy helikopterről! Nagyon sok munka van még előttünk, de bizakodó vagyok, és hát rettentő izgalmas (és motiváló) így furikázni, hogy látom, hogy mi van a háztömb mögött!!

Egyébként nemrég jelentette be a Google, hogy a Google Earth nevű szoftverét ingyenesen hozzáférhetővé teszi! Ezt azért írom ide, mert hát mi is valami hasonlón ügyködünk (természetesen más céllal), így ha megnézitek, akkor kaphattok valami képet arról, hogy tulajdonképpen min dolgozom. De egyébként is ajánlom a kipróbálását, mert fantasztikus kis játékszer! Egyik pillanatban látni az erkélyemet a Pearl Street-en, aztán kizoomolok, látom a Földet, eltekerem Magyarország felé, és pár másodperc múlva meg már a Gödöllő Palota-kert 6 van a képernyőn! Nekünk persze kevesebb képünk lesz, mivel lokálisan kell tárolni az adatot, és már így is terrabájt felett vagyunk. Lesz 1Km/pixel felbontású NASA felvétel a teljes Földről, aztán 15m-es felbontás a teljes USA-ról, sok államról 1m felbontás, és egyes városokról (pl. Denver, LA) meg 30 centis!! Meg természetesen lesznek topografikus és egyéb rajzolt térképeink is + egy csomó más.