Send As SMS

Bandi Kalandjai :)

My Photo
Name:Bandi
Location:Boulder, Colorado, United States

Ide kéne írni valami hülyeséget, de ezt most kihagyom :)

Saturday, September 24, 2005

Ice Centre

Lehet, hogy már írtam régebben, mindenesetre most írom megint, hogy van itt Westminsterben (Denver és Boulder között félúton) egy szupi jégpálya, ahol lehet korizni. Hasonló, mint az Astra Zeneca otthon, csak itt nincs olyan hideg. A végén már patakokban folyt rólam a víz :). Na mindegy, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy otthon mindig, minden jégpályán az óramutató járásával ellenkező irányban körözünk. Ennek az is lett az eredménye, hogy nem tudok, csak balra fordulni :)) Na, itt viszont szépen bemondják néha, hogy akkor most mindenki álljon meg, hátraarc, és mehet a másik irány! Nem is telt bele sokáig, és már majdnem olyan jól fordulok jobbra, mint balra!

Thursday, September 22, 2005

Hózik :)

Na nem itt, de Arapaho Basin-ban már esett egy kevéske. Nemsokára itt a síszezon :) Az aluljárónál már heti síbérleteket árulnak Aspen-be!

Sunday, September 18, 2005

Csak óvatosan az internettel!

Remélem nem mondok ezzel semmi újat, de úgy érzem, hogy nem lehet elégszer ismételni, hogy nagyon, nagyon vigyázni kell az internettel, rengeteg az átverés (lásd terepfutás kommentjei), gyakorlatilag sokan már erre specializálódtak, ebből élnek, hogy pl. segélyszervezetek weblapját imitáló lapot készítenek, és így próbálják kicsalni a jóhiszemű emberekből a pénzt!!
Ugyan ez egyelőre elég valószínűtlen, de elvileg pl. lehet úgy levelet írni, hogy az átlag felhasználó abban a tudatban van, hogy pl. tőlem jött, pedig nem!! Ezzel még egyetemen jól elszórakoztunk, bár már akkor sem volt vicces, még akkor sem, ha igazán komoly tétje nem volt. Szóval csak arra szeretnék rámutatni, hogy ha pl. olyan levelet kaptok, ami gyanúsan hangzik, és komoly a tét, akkor célszerű ellenőrizni! Természetesen azért nem kell paranoiásnak lenni, de egy kis egészséges gyanú nem árt.

Sziklás-hegység + terepfutás

Szombaton a Sombrero Ranch-on szervezett terepfutó versenyen vettem részt. Erre most alíg készültem, csak pár nappal a verseny előtt néztem meg a térképen, hogy egyáltalán hol lesz a verseny. Meg is lepődtem picit, amikor leesett, hogy az Estes Park-ban lesz, ami gyakorlatilag a Sziklás-hegység Nemzeti Parkjának az észak-keleti bejárata. El is határoztam, hogy ha túlélem a futást, akkor utána körbenézek picit ott is. A táv itt rövidebb volt, mint a BolderBoulder, csak 7.5Km, viszont itt nehéz (homokos, köves) terepen kellett futni, és hát a szintkülönbség is sokkal durvább volt (persze ez relatív, hiszen a BolderBoulder gyakorlatilag sík..). 2200m-ről indultunk egy lovastanyáról, és kb. 2400m-ig futottunk fel, de közben voltak lejtők is, így valójában kicsit többet kellett felfelé futni. Mivel nem nagyon edzettem rá, ezért úgy terveztem, hogy majd jól végigkocogom, gyönyörködöm a kilátásban, meg ilyesmi.. hát, ez nem jött össze :) Egy ilyen versenyen nem lehet lassan futni! Egyszerűen képtelenség!! Amikor jobbnál jobb csajok hagyják ott az embert a porban, akkor már nem tudtam visszafogni magam :) Persze csak szándék volt, erő nem, így rövid idő után kilátás helyett csak csillagokat láttam, és a fene se tudja, hogy honnan kaptam elég levegőt, teljesen kész voltam! :))
Ezért jó egyébként egy verseny, mert sokkal többet kihoz az emberből. Az utolsó másfél mérföld alatt kábé minden lépés után úgy éreztem, hogy itt helyben leülök, és kész :) De valahogy csak kibírtam, a végén meg már csak lefelé kellett gurulni (mondjuk az sem volt egyszerű).. Az eredményt még nem tudom, hétfőre ígérték. Haha, ahhoz képest, hogy csak kocogni akartam most meg már az időmön izgulok :). A verseny után szabadtéri kajálás volt minden mennyiségben, bár én inkább csak a szomjamat oltottam..
Meglepően hamar felépültem, kis ücsörgés a fűben, és nemsokkal később már a kocsiban találtam magam, úton a Rocky Mountain National Parkba! Mivel a Grand Canyon-nál már éves belépőt vettem, ami minden nemzeti parkba jó, ezért itt már csak felmutattam a kártyácskámat, és már mehettem is befelé. Csak egy könnyed körbekocsikázást terveztem, mivel egy rendes túrát nem lehet itt csak úgy fél nap alatt lenyomni. Természetesen kocsival meg a park 90%-ába nem lehet eljutni (szerencsére), így sokmindent nem láttam. De majd még visszajövök túrázni is, a Longs Peak-et kéne megmászni (4345m). Azért a kocsiút is izgi, a Trail Ridge road (ami állítólag egész télen zárva van) jócskán 3000m felett visz keresztül a parkon. Itt aztán télen egészen elképesztő mennyiségű hó van. Persze itt nincs síelés. Ezek a hegyek táplálják a folyókat, itt megy keresztül a kontinentális vízválasztó vonal is. Innen keletre minden az Atlanti óceánba folyik, nyugatra meg minden a Csendes óceánba. Próbáltam fényképeket csinálni, de igazából sajnos nem sikerültek valami jól, béna vagyok :) Persze ehhez talán az is hozzá tartozik, hogy 3700m-en már nincs semmi, csak csupasz sziklák, szóval nem túl izgalmas látvány. Mindenesetre klikk ide a képekért.