Send As SMS
My Photo
Name:Bandi
Location:Boulder, Colorado, United States

Ide kéne írni valami hülyeséget, de ezt most kihagyom :)

Sunday, April 30, 2006

Szilicium völgy

Hahó! Újabb izgalmas hónap telt el, így itt az idő, hogy megint írjak egy kis beszámolót!

Voltunk a Szilicum-völgyben, ahol egy nagy német autógyártó kutató-fejlesztő laborában mutattuk be a navigációs rendszerünket! El is kezdtünk dolgozni velük egy közös prototípus elkészítésén! Úgyhogy kezd egyre izgalmasabb lenni a helyzet! Ez az ún. Szilicium-völgy egyébként a San Francisco öböl déli csücskén van, pontosan nem behatárolható, de kb. San Jose-tól Palo Alto-ig tart. Hasonlóan Orange County-hoz, itt is teljesen egybeépítettek a városok, így elég nehéz megmondani, hogy mikor épp hol vagy. Itt található az Intel, AMD, Apple, HP, Google (a volt SGI campusban!), Yahoo, Xerox, és kábé az összes számítógépes nagyágyú székhelye! Mi Sunnyvale-ben szálltunk meg, ez Mountain View és San Jose között van. Kicsit északabbra, Menlo Park-ban és Atherton-ban (Atherton állítólag az egyik legdrágább hely az USA-ban!) találhatók az ország legmenőbb VC-i (Venture Capital). Ezek azok a cégek, akik pénzelik a legtöbb startup céget. Tom egyik korábbi cégébe az a VC fektetett be (Kleiner Perkins), aki a Google-be is! Itt van a Stanford egyetem lineáris részecskegyorsítója, de a Lockheed Martin-nek is van szupertitkos bázisa, olyan épület, amin nincs egyetlen egy ablak sem!! Hatalmas parabola antennák mindenfelé, ja, meg itt van a NASA Ames Research Center is, ahová sajnos nem engedtek be :( Maga a híres-neves Stanford egyetem Palo Alto-ban van. Hát, egyetem pálmafák között?? Nem semmi! De tényleg, elképesztően hangulatos a campus, el is álmodoztam picit, hogy milyen fantasztikus élmény lehet egy ilyen helyen tanulni (illetve úgy tenni, mint aki tanul ;)! Az egyik nap aztán, amikor nem dolgoztunk, beautóztunk San Franciscóba. Hát, ez az egyik legszebb város, amit valaha láttam! Igazán gyönyörű! Itt van a Golden Gate híd, a Lombard street, az Alcatraz, meg még egy csomó klassz látnivaló. Sajnos nem jutott idő mindenre, de azért szerintem egész sokat láttam. A híres "kábel villamosra" sajnos nem jutottam fel, mert tonnányi túristán kellett volna átverekedni magam.. Na majd legközelebb.. Viszont voltunk a Sony Metreon-ban is, amit a számítógépes játékok Hollywood-jának neveznek. Szóval nagy élmény volt! Remélem még lesz alkalmam visszamenni!

Itt, Boulder-ben rengeteg szabadidős csoport van, ezek egyike a BTR (Boulder Trail Runners), akik közös terepfutásokat szerveznek. Múlt héten elmentem az egyik esti futásukra. Másfél órát futottunk terepen, lámpákkal! Ez a többségnek csak kikapcsolódási futás volt, végig beszélgettek, vihorásztak. Én persze csak levegő után kapkodtam, a végére szépen kipurcantam. Hazafelé jövet alíg bírtam benyomni a kuplungot! :)) De nagyon élveztem, terveim szerint megyek a többi ilyen esti futásra is!

Ma délután meg fölmentem az egyik Flatiron mögé. Már sokszor voltam fent, mégis, a mai napig minden egyes alkalommal elámulok, hogy milyen közel, milyen klassz túrautak vannak! Teljesen elképesztő!!

Egyébként még mindíg keresünk programozókat, de most végre van két egészen bíztató jelentkező! Tudom, ezt már máskor is mondtam, de ezúttal remélem tényleg bejönnek. A munkával kapcsolatban még annyit, hogy ez hihetetlen, nem tudom, hogy csinálják, de itt az USA-ban gyakorlatilag nincsen munkanélküliség! Mindenhol, mindenkinek munkaerő kell. Bőséges a választék munkahelyekben, itt tényleg csak az nem dolgozik, aki nem akar.. Nem úgy, mint otthon, ahol iszonyat nehéz munkát találni, és ezért mindeki próbálja megtartani az állását. Itt nem gond, ha kirúgnak, rögtön kapnak utánad tíz másik helyről!!

Na, lassan meg majd elkezdem tervezgetni a hazamenetelem is. Június-július környékén szeretnék hazamenni majd egy pár hétre. Hát majd meglátjuk, hogy sikerül. Remélem összejön egy jó kis Otthon vizit! :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home