Send As SMS
My Photo
Name:Bandi
Location:Boulder, Colorado, United States

Ide kéne írni valami hülyeséget, de ezt most kihagyom :)

Saturday, April 01, 2006

tavaszi szünet

Egy kicsit kihalt most a város, mert tavaszi szünet van, és ilyenkor a diákok (tehát a lakosság jelentős része) elmenekülnek az egyetemtől minél messzebb. Ez a sípályákon viszont egyáltalán nem látszik meg: most még hétköznap is tömeg van.. Megvan viszont az új sílécem! Ki is próbáltam, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Ugyan még porhóban nem tudtam tesztelni, mert most nincs friss hó, de a síma letrakkolt pályákon is nagyon jól megy. A síléc összeszerelése viszont nem ment olyan egyszerűen, mint terveztem: egyik nap felhívtak, hogy megérkezett a denveri REI-be a léc. Na, be is mentem rögtön. Úgy terveztem, hogy veszek hozzá ugyanott egy kötést, és össze is szereltetem. Hát.. majdnem. Volt ugyan még egy darab a kinézett kötésből, de kiderűlt, hogy a lécem (porhós, "big mountain" léc révén) olyan széles, hogy a kötéshez tartozó standard méretű fék nem fér rá (most már ezt is megtanultam). Persze fékük már nem volt raktáron egy sem.. Így elkezdtem fék után rohangászni. Azzal ilyesztgettek, hogy szezon végén már nagyon nehéz széles féket találni. De szerencsém volt, mert a westminsteri Gart sportboltban volt még 105mm-es marker fék. Kötés is volt, de azt a REI-ben akartam venni, mert ott felére le volt árazva, ráadásul úgy tudtam, hogy ha ott veszem a kötést meg a lécet, akkor ingyen össze is szerelik. Persze kiderült, hogy van egy apróbetűs rész, ami szerint az ingyenes összeszerelés leértékelt árúk esetén nem érvényes.. Na nem volt egy komoly összeg, de azért egy kicsit bosszankodtam. De lényeg, hogy megvan! Itt figyel a falnak dőlve, és várja hogy holnap ismét elvigyem havat szelni! :o)

Tegnap meg késő esti járőr-repülésen voltunk a denveri rendőrség helikopterével!! Ez egy Bell 407-es, ami légitámaszt nyújt a lent dolgozóknak (itt van bővebb infó). Szuper izgalmas volt, a két pilóta Jay és Andy nagyon klassz srácok, és most végre élőben láttam, hogyan használják az infravörös kamerát. Meg köröztünk is egy rendőrautó felett, miközben reflektorral megvílágítottuk a helyszínt. Mi meg közben próbáltuk egyezteni a számítógép által generált képet a valódival. Olyan rendszert szeretnénk ugyanis, ami az élő videóra ráírja az utcaneveket, házszámokat, stb... mert ezeket egyébként nagyon nehéz a levegőből azonosítani (főleg éjszaka!). Szóval iszonyat izgalmas volt, de sajnos nem volt szerencsénk, mert nem sokkal a felszállás után a helikopter egyik nemrégiben kicserélt mérőműszere bedobta a törülközőt, és így vissza kellett fordulnunk.. Mindenesetre nagyon tanúlságos volt. Asszem most dolgozunk egy picit a szoftveren, meg közben a helikopteres srácok beszerelnek nekünk pár vezetéket, hogy direktben rá tudjunk csatlakozni a FLIR (forward looking infra-red) kamerára, aztán akkor mehetünk újra!

Julian sem tétlenkedik, összehozott minket egy nagy autógyárral is, akiknek, ha minden jól megy, májusban fogunk demózni. Úgyhogy kezdenek alakulni a dolgok. :) Persze még mindig sok munka van a mi oldalunkon, de azért már egészen kezd pofásodni a szoftver, meg a hardver is.

Ja, nemsokára meg újra itt a BolderBoulder 10Km-es futóverseny! Sajnos nem vagyok olyan jó formában, mint szeretném, de azért talán sikerül javítanom a tavalyi időmön. Attól függ, hogy mennyit tudok edzeni, az utóbbi időben ugyanis kicsit kimaradt a tréning..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home