Send As SMS

Bandi Kalandjai :)

My Photo
Name:Bandi
Location:Boulder, Colorado, United States

Ide kéne írni valami hülyeséget, de ezt most kihagyom :)

Sunday, March 19, 2006

események

A dallasi HeliExpo nagyon jól sikerült, ha minden jól megy pár hét múlva már igazi rendőrségi helikopterben (beépített gyroscope-stabilizátoros infravörös kamerával) tesztelhetjük majd a gépünket!

Voltam lépcsőfutó-versenyen, a denveri Wells Fargo center tetejére kellett felfutni. 47 emelet volt, ami így elsőre nem tűnik túl soknak (főleg nem az Empire State 102-jéhez képest), de nekem ez is végtelen magasnak tűnt! Nem is bírtam végig futni, nagyrészt csak gyalogoltam, de ezzel nem voltam egyedül. Persze a többség (így én is) nem is a verseny miatt ment, hanem inkább csak a kaland (meg a kilátás) miatt.

A futás után körbeautókáztam egy kicsit Denverben, és legnagyobb meglepetésemre, nem messze downtown-tól találtam egy parkot, amit Hungarian Freedom parknak hívnak, és amiben szobrot állítottak a magyarországi 56-os forradalom emlékére! Megvallom őszíntén, én azt hittem, hogy errefelé nem is tudnak róla, hogy mi történt nálunk 56-ban, de a jelek szerint ez egyáltalán nem igaz!

Végre kapható a boltokban a Ready At Dawn által fejlesztett játék (Daxter), amin én is dolgoztam egy évig! Szerintem rettentően színvonalas lett. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy az egyik legjobb ma kapható játék a Sony PSP-re. Tudom, hogy én nem vagyok objektív, de a legtöbb online magazinban is 90% körül pontozták, ami nagyon jónak számít! Benne is van a nevem a készítők közt (annak ellenére, hogy nem maradtam ott végig), úgyhogy igen büszke is vagyok rá! Gondolom otthon nincs nagy PSP őrület (túl drága), de majd ha hazamegyek, akkor elhozom magammal, hogy meg tudjam mutatni!

Voltam síelni is, a helyi Eldora pályára mentünk Juliannel. Vettem teljes szezon bérletet (ilyenkor tavasszal olcsón lehet kapni olyat, ami még e szezon végéig jó, és a teljes jövő szezonra is érvényes). Ami azt jelenti, hogy mostantól akkor megyek síelni, amikor csak kedvem szottyan egészen 2007 nyaráig. Van szép új sícipőm is (Lange), meg síszemüvegem (Smith), meg botom (Leki). A sílécem meg épp úton van Denverbe, egy 174cm-es K2 Apache Outlaw, amire egy Marker Titanium 12-es kötést fogok rakatni. Ezeket is azért most vettem, mert ilyenkor szezon végén gyakorlatilag féláron próbálnak megszabadulni a tavalyi készlettől. Persze el is kapkodják gyorsan, ezért az én lécemet már Kaliforniából szállítják, mert itt már elfogyott az összes.. Az Outlaw egy igazi porhós síléc (széles), amire itt szükség is van, mert a colorádói pályákon sokszor finom, mély porhó van, amikben a normál carving lécek egyszerűen elsűllyednek.

Ma is voltunk síelni, egyelőre csak bérelt léccel mentem, ami nem igazán erre a terepre való. Persze itt is van letrakkolt (groom, corduroy) pálya, de az igazán izgi a fák között a porhóban síelni!! Iszonyúan el is fáradtam, most épp alíg bírok felállni, de nagyon jó volt! Ilyen körülmények között még sosem síeltem. Remélhetőleg legközelebb már a szupi széles lécemmel hasíthatom a mély porhavat! :-)

Itt Boulder-ben egyébként igazán jó a hangulat, múlt pénteken St. Patrick's day volt, ami egy ír ünnep, de itt is mindenki megünnepli (gondolom az ír bevándorló ősök miatt). Szóval ezen alkalomból felállítottak egy "műdombot" nem messze az irodánktól, ahol snowboard-osok mutathatták be a tudományukat (korláton lecsúszás, ilyesmi, természetesen hatalmas zakózások közepette :). Nagyon klassz volt!

Ja, amin még meglepődtem, hogy mennyi telemark-os síelő van errefelé. Gyakorlatilag a sí, a snowboard és a telemark egyenlő arányban van jelen a pályákon. Egyszer majd kipróbálom ezeket is, de előbb még síelnem kell megtanulni. :)